Jean-Pierre Moueix

FRANCE, Bordeaux

De wijnmakerij wordt sinds 1937 door een familie gerund en is internationaal bekend geworden – een kenmerk voor de topwijnen van Bordeaux. Tegenwoordig is het ook de eigenaar en producent van verschillende prestigieuze crus, waaronder Château La Fleur-Pétrus, Château Trotanoy en Château Hosanna in Pomerol; Château Bélair-Monange Premier Grand Cru Classé in Saint-Émilion; en, in Napa Valley, Californië, Dominus Estate en Ulysses.

Wijnmaker- en eigenaar

Christian Moueix

“ Christian Moueix trad in 1970 toe tot het familiebedrijf. Met de wens om de hoogste kwaliteit te bereiken, worden nauwgezette selectieprocessen toegepast, zoals het verkleinen van het gewas door middel van ontbossing, het bijhouden van de wijntakken en groene oogsten (voor het eerst beoefend door Christian Moueix in 1973). Gepassioneerd door de wijnbouw, voegde hij dit toe aan de wijnbouwplantsoenen van het bedrijf door de aankoop van opmerkelijke wijngaarden. Tegenwoordig is het ook de eigenaar en producent van verschillende prestigieuze cru’s in Pomerol, Saint-Émilion en Napa Valley, Californië.

Wat maakt een geweldige wijn? Een goede wijn is voor mij een wijn die goed reist. Het is als een individu.” – Christian Moueix.

Wijnmaken

Onze filosofie

De filosofie van de Jean-Pierre Moueix is eenvoudig: om uitzonderlijke wijnen te produceren, moet men beginnen met de beste druiven, wat alleen mogelijk is door onberispelijke wijngaarden te cultiveren en het grootste respect voor de natuur op te brengen.

  • Onderhandelaars en eigenaren in Bordeaux en Californie sinds 1937

  • Internationaal erkend

  • Het bedrijf is de grootste wijnhandelaar op de rechteroever, die wereldwijd verfijnde wijnen uit Bordeaux en Californië distribueert.

Collectie

Onze wijnen

“De wijnen van Jean-Pierre Moueix worden met zorg gemaakt om de nuances van fruit en terroir van deze legendarische appellaties tot uitdrukking te brengen”.

Chateau La Mission Lalande de Pomerol

80% Merlot 20% Cabernet Franc, Bordeaux, Lalande de Pomerol, Frankrijk

Aroma’s van zwart fruit maar ook van fijne tabak en cederhout. Vanaf het begin wordt de mond gevuld met een rijke concentratie rijp, vers fruit die de smaak een zijdezacht mondgevoel geeft. Het fruit barst als het ware open in de mond en heeft een zeldzame frisheid en elegantie. Tot slot een zeer lange afdronk vol fruit en finesse.

Chateau Corbin Grand Cru

83% Merlot 17% Cabernet Franc, Bordeaux, gemeente Saint-Emilion, Frankrijk

aroma’s van truffel, zoethout, zwarte pruimen en met regen doordrenkte aarde die het parfum creëren, dit is duidelijk de rijkste, zachtste wijn die ooit bij Corbin is gemaakt. Het pluche mondgevoel heeft een onmiskenbare aanwezigheid van rijp, vers fruit, zuiverheid en lengte met een vleugje klei en mineralen in de afdronk.

Decanter 91 pts James Suckling 93-94 pts Wine Spectator 89-92

Chateau Plince

72% Merlot, 23% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Catusseau in Pomerol, Frankrijk

Aantrekkelijke rode bessen en lichte zoethouttonen met een vleugje jodium leiden tot een smaak met veel rood fruit en zoethoutaroma’s. Soepel verzorgde tannines en een frisse afdronk met kersenpitten.

90 pt Wine Spectator 93 pt James Suckling