Two Hands Wines

Australia, Barossa Valley

Het idee voor Two Hands ontstond in september 1999 toen oprichters Michael Twelftree en Richard Mintz op het verlovingsfeest van een vriend zaten en besloten dat het tijd was om hun eigen wijn te maken en deze met de hele wereld te gaan delen. Het oorspronkelijke doel was, en is nog steeds, om de best mogelijke wijnen die op shiraz gebaseerd zijn te maken uit gewaardeerde wijngaarden in heel Australië. Er wordt veel Australische wijn over de hele wereld verkocht onder labels met meerdere regio’s, maar de oprichters hadden juist het idee om deze gewoonte te doorbreken. Zij willen de diversiteit van Australische shiraz laten zien door het terroir en de wijngaardkenmerken te benadrukken, waarbij de herkomst van de druiven het belangrijkste kenmerk van de wijnen is.

Wijnmaken bij Two Hands wordt gezien als liefdeswerk, een passie en een ambacht. Michael en Richard hebben samen door elke wijngaard gelopen, elke oogstbeslissing zelfstandig genomen en ieder afzonderlijk vat geproefd van elke wijn die ze ooit hebben geproduceerd. De wijngaarden van het landgoed worden met de hand gesnoeid, onderhouden en geplukt om tractorbewegingen en bodemverdichting tot een minimum te beperken. Alles om het terroir nog beter tot uitdrukking te laten komen. In de winter worden tussen de rijen bodembedekkers geteeld om de bodemvitaliteit te bevorderen en de Schotse Hooglanders dragen bij aan de 300 ton biologische compost die ze elk jaar weer in de wijngaarden terug stoppen, zodat ze het natuurlijke evenwicht in de wijnstokken kunnen blijven ondersteunen.

Wijnmaker- en eigenaar

Two Hands Wines

Vanaf het begin wilde Two Hands uniek en innovatief zijn. Vanaf het eerste begin heeft het wijnhuis zijn groei organisch kunnen beheren met behoud van een absolute focus op kwaliteit. De premium druiven zijn afkomstig uit de beste shiraz regio’s in Australië. Two Hands werkt nauw samen met de wijngaarden op deze landgoederen en een groep telers om ervoor te zorgen dat het volledige potentieel van elke wijngaard wordt bereikt. Ze behandelen elk perceel druiven, hoe klein ook, afzonderlijk van het persen tot de fermentatie en de rijping op eikenhout om de complexiteit en persoonlijkheid van de wijnen te garanderen.

De wijnen zijn allemaal een weerspiegeling van de wijngaard. Michael & Peter nemen alle oogstbeslissingen zelf, tijdens hun vroege ochtendwandelingen door het oogstseizoen van februari tot april van elk jaar en maken de keuzes op basis van de smaakontwikkeling en tanninerijpheid. Minimale interventie en beperkte houtrijping daarna laten het karakter van de druiven zien. Zes maanden na de wijnoogst wordt elk vat in de wijnmakerij blind geproefd door Michael en Richard en krijgt het een classificatiecijfer dat hoort bij zijn plaats in de Two Hands-portfolio. Met deze focus op detail betekent dit dat alleen de beste vaten het halen en dat de kwaliteit behouden blijft, zelfs in de zwaarste jaargangen, zij het in kleinere hoeveelheden.

“Integriteit door regio en variëteit, van wijnstok tot glas.”

Wijnmaken

Onze filosofie

Duurzaamheid staat centraal bij Two Hands Wines. Elke beslissing wordt genomen in het belang van de belanghebbenden en de regio’s waaruit de wijnen worden gemaakt op lange termijn.

  • Two Hands Wines is gecertificeerd volgens de Australian Wine Industry Standard of Sustainable Practice.

  • De wijngaarden worden met de hand gesnoeid, getrimd en geplukt om de tractorbewegingen tot een minimum te beperken en bodemverdichting te voorkomen.

  • Ze stimuleren de biodiversiteit binnen de wijngaarden van ons landgoed op diverse manieren.

  • Het geheim van het succes van Two Hands ligt bij het toegewijde team van hardwerkende professionals die het motto ’kwaliteit boven compromissen’ hoog in het vaandel hebben staan.

Collectie

Onze wijnen

Het geheim van het succes van Two Hands ligt bij het toegewijde team van hardwerkende professionals die staan voor ‘kwaliteit boven compromissen’. Ze streven ernaar wijnen te produceren die hun oorsprong weerspiegelen, wat betekent dat ze de kenmerken vertonen die ons doen denken aan het terroir van de regio’s en wijngaarden waar de druiven vandaan komen.

Two Hands Wines, Australia, Barossa Valley

Sexy Beast Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, McLaren Vale, Australia

Een mooie golf van fruit komt je gehemelte binnen, deze ontspringt in laagjes en streelt langzaam het gehemelte met matig zwaar donker fruit. In de nasmaak krijgen de vruchten een steenachtige rand en een mineraliteit die de late smaak uitdroogt. Het is heel gemakkelijk om van Cabernet te houden, en het laat je de wonderen van deze variëteit zien als alles bij elkaar komt. De tannines zijn stuwend, fruitig en met een licht bitter randje. U zult merken dat de wijn beter tot zijn recht komt als u het in de kelder bewaart.

Two Hands Wines, Australia, Barossa Valley

The Boy Riesling

Riesling, Eden Valley, Australia

The Boy is de belichaming van een Eden Valley Riesling met zijn exotische aromaten. Afkomstig van een 108 jaar oude, droog gegroeide wijngaard in het noorden op Mengler’s Hill.

Two Hands Wines, Australia, Barossa Valley

Holy Grail Shiraz

Shiraz, Single Vineyard, Barossa Valley, Australia

Een boeket van rook, donkere pruimen, viooltjes, koffiemaling, geglazuurde bessen, zoethout, teer, sarsaparilla en wierook. Dit is een grote wijn die direct uit de poort komt, hij toont veel geconcentreerd fruit dat zowel energiek als krachtig is. Zoals alle topwijnen van Holy Grail heeft ook deze het verbazingwekkende vermogen om te veranderen in een zachtaardige wijn. Het begint groots, maar verandert dan van versnelling en de afdronk komt zacht, fris en aanhoudend over. Van alle Single Vineyard-bottelingen uit 2021 is de Heilige Graal degene die het meest gereserveerd lijkt, hij is erg strak opgerold en het kost tijd in de karaf om zijn innerlijke energie en klasse naar voren te zien komen. De tannines zijn steenachtig, met een heerlijk zachte en aanhoudende rand. Ze weergalmen waardoor deze wijn een uitstekende lengte heeft, die langzaam verdwijnt in de late smaak. Deze wijn is gebouwd voor een lange periode in de kelder en we denken dat hij 3 tot 4 jaar nodig heeft om zijn ware potentieel te laten zien. Geduld is vereist, maar de beloning zal groot zijn.

Wine advocate 2023: 94 points