Nieuw in ons portfolio VINVIN Wines

Dit najaar introduceren wij met trots 4 nieuwe wijnhuizen uit Frankrijk, Italië én Australië.

Hierbij een kort overzicht per wijnhuis, maar uiteraard zijn alle nieuwe wijnen ook opgenomen in ons totaal overzicht. Heb je interesse in één of meerdere wijnen? We komen graag bij je langs om de wijnen te laten proeven of nodigen je uit bij ons in het proeflokaal.

Team VINVIN Wines

Dit najaar introduceren wij met trots ons nieuwe wijnhuis uit Australië: Two Hands Wines. Het idee voor Two Hands ontstond in september 1999 toen oprichters Michael Twelftree en Richard Mintz op het verlovingsfeest van een vriend zaten en besloten dat het tijd was om hun eigen wijn te maken en deze met de hele wereld te gaan delen. Het oorspronkelijke doel was, en is nog steeds, om de best mogelijke wijnen die op shiraz gebaseerd zijn te maken uit gewaardeerde wijngaarden in heel Australië.

Sexy Beast ’22 – €19,00 ex btw 

McLaren Vale
100% Cabernet Sauvignon

90 Wine Advocate – 94 Halliday 92 Vinous – 92 WineSpectator

Holy Grail ’21 – €62,80 ex btw 

Barossa Valley 100% Shiraz

94 Wine Advocate – 96 Vinous

Klik hier voor het gehele assortiment van Two Hands Wines. 

Beaujolais is terug en beter dan ooit! De beroemde en gereputeerde wijnmaker in Beaujolais, Dominique Piron, heeft zijn wijnhandels bedrijf, Vins Piron, verkocht en heeft zijn eigen top wijngaarden in de Beaujolais behouden, 35 hectare in voornamelijk de Morgon appellatie. Hiermee is hij opnieuw zijn eigen familie domein begonnen in 2020; Domaine le Vieux Bourg. De nieuwe wijnkelder is gevestigd in de historische kerk en burcht van het dorp Courcelles en Beaujolais welke stamt uit 900 na Christus. Focus is kwaliteit in plaats van kwantiteit. Gamay op zn best in het opvallend indrukwekkende Beaujolais terroir met appellaties als Morgon Cote de Py en Regnie. Ook bezit Dominique een Chardonnay wijngaard waar hij pure, zachte en voortreffelijk minerale Beaujolais Blanc maakt.

Irrancy, met wijngaarden op de Unesco wereld erfgoedlijst, is gelegen in noordelijk Bourgogne met Yonnne Terroir net onder Chablis. Pinot Noir voor rood en Chardonnay & Aligote voor witte wijn. Gregory Viennois heeft samen met zijn vrouw Delphine Maison de la Chapelle in Irrancy. Hier kiezen zij voor hun wijnen een selectie van individuele percelen; lieu dits. Ieder met een uniek en individueel karakter. Gregory is geen onopvallende en geen onbekende in de wijnwereld. Afkomstig uit Bourgogne heeft hij zijn sporen verdiend als respectabel wijnmaker bij Domaine d’Arlot, Chateau Smith Haut Lafite in Bordeaux en later ook technisch directeur bij Michel Chapoutier uit de Rhône en Ferraton Pere & Fils. Later ook 10 jaar Domaine Laroche in Chablis geleid als wijnmaker. Nu bezit hij samen met Delphine zijn eigen maison in Irrancy, Maison de la Chapelle.

In 2014 verleende UNESCO de status van Werelderfgoed aan de regio Langhe, als erkenning voor de adembenemende schoonheid van ons landschap. Poderi la Collina creëert wijnen waarvan de “gusto e sapore” een eerbetoon is aan de plaats van hun geboorte. De familie hanteert een wijntraditie die drie generaties teruggaat. De familie produceert alle wijnen door de modernste wijnbereidingsmethoden te combineren met een diep respect voor het terroir en zijn traditie. Het wijnhuis ligt in Castiglia: het oude hart van Dogliani.

Langhe Sauvignon ’22 – €13,21

Piëmonte, Langhe 100% Sauvignon Blanc

Beste Sauvignon Blanc van Italië!

Dogliani Pian Marie ’22 – €11,56

Piëmonte, Dogliani 100% Dolcetto

Klik hier voor het gehele assortiment van Poderi la Collina.